Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

kazandibi tarifi

kazandibi
Gerçek Kazandibi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
6 Su Bardağı Süt
200 gr. Toz Şeker
150 gr. Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Çay Bardağı Süt Kreması
2 Su Bardağı Sübye
1 Çay Kaşığı Tuz (silme dolu)
34 cm. Yuvarlak Tepsi

Sübye malzemesi:
1 Su Bardağı Kırık Pirinç
3 Su Bardağı Soğuk Su

Ön Söz:
Tavuk göğsü kazan dibi tatlısı isimleri ayrı olarak söylensede aynı malzemelerle yapılır. Tavuk göğsü tatlısı yapılır, tepsiye dökülür ve tabanı harlı ısıda yakılır. Ardından soğutulur ve dilimlenir. Spatula ile tatlı tepsiden kazınarak alınır ve servis edilirse kazandibi tatlısı adını alır. Tatlı, tepsiden dibi kazınmadan alınır ve servis edilirse adı tavuk göğsü olur. Yani; bir taş iki kuş, seçim sizin. Bu tatlıyı yapmazdan önce istediğiniz muhallebici veya pastaneden bir porsiyon kazandibi alın. Tatlınızı tarifime göre yapın, soğutun ve dilimleyin. Önce aldığınız tavuk göğsü veya kazandibi tatlınızı tadın. Ardından yaptığınız tatlıyı tadın ve farkı görün. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Haşlanmış ve soğutulmuş tavuk göğsü el ile lif lif ayrılacak.

Pirinç Sübyesi’nin Yapılması:
Tencere içerisine yıkanmış, süzülmüş 1 su bardağı dolusu kırık pirinç, 3 su bardağı soğuk su konulacak ve bir gece boyu dinlendirilecek. Ardından tenceredeki suyun bir bardağı alınacak, kalan su ve pirinç mutfak robotunda çekilecek. Çekilmiş pirinç süzülecek, pirinç parçacıkları atılacak, çıkan beyaz sıvı pirinç sübyesidir. Bu sıvının tamamı kazandibi yapımında kullanılacak.

Pirinç sübyesi hazırlanmışsübye 1

Tavuk göğsü didilmişdidilmiş tavuk göğsü

Tatlının tabanı tutturulmuşklasik kazandibi

Dilimlenmiş ve servise hazırkazandibi 5

Maharetini Göster:
Çelik tencereye 1 çay kaşığı silme doldurulmuş tuz, 6 su bardağı yağlı inek sütü, 1 çay bardağı süt kreması konulacak ve karıştırılacak. Normal ısıda süt kaynamya başlayınca 200 gr. toz şeker ilave edilecek, karıştırılacak ve kaynatılacak. Ardından tavuk göğüsü ilave edilecek ve çırpma teli ile malzemeler karıştırılarak 10 dakika süre ile pişirilecek. Süre bitiminde hazırlanan pirinç sübyesinin tamamı ilave edilecek. Karışım çırpma teli ile sürekli karıştırılarak 10 dakika süre ile pişirilmeye devam edilecek. Süre bitiminde ocak söndürülecek ve karışım mikserle 3 dakika boyunca çırpılacak. Ardından tepsiye dökülecek ve üzeri düzeltilecek. Tepsi, ocağın büyük gözü üzerine alınacak ve yüksek ısıda malzeme spatula ile sürekli karıştırılarak tabanı (tutturulacak) yakılacak. Ardından ocaktan alınacak ve oda sıcaklığına geldikten sonra, buzdolabında soğutulacak. Servis edilirken tatlı dilimlenecek ve spatula ile tabandan kazınarak alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com