Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuklu pide

tavuklu pide 1
Tavuklu Pide Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Tavuk Kıyması
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Diş İri Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Hamur Malzemesi:
4 Su Bardağı Un (450 gr.)
1.5 Su Bardağı Su (300 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Silme Kuru Maya (2,5 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Evde tavuk pidesini, yarım tavuk göğsü’nü mutfak robotunda çekerek yaptım. Verdiğim hamur malzemelerinden 750 gr. hamur çıkar ve her biri 125 gr. ağırlığında 6 tane beze, 150 gr. ağırlığında 5 tane beze yapar. Harcınızı yaptıktan sonra, kaç tane pide yapacaksanız; ona göre harcın üzerini düzeltin ve pide sayısına bölün ki, pidelerin içleri eşit olsun. Pideler fırına girmeden önce, hamur üzerine fırça ile su sürdüm.

tavuklu pide içi yayılmıştavuklu pide iç harcı

İç Harcın Hazırlanması:
Bir kap içerisine tavuk kıyması, rendelenmiş soğan ve domates, ince kıyılmış sivri biber, domates ve biber salçası, karabiber, pul biber, tuz konulacak ve yoğurulacak. Ardından iç harcın tuz’u karar hale getirilecek. Ardından, yapacağınız pide sayısına göre bölünüp işaretlenecek.

Hamurun Yoğurulması:
Hamur yoğurma kabı içerisine 4 su bardağı un elenerek konulacak. Un orta yerinden havuz gibi açılacak. İçerisine 1.5 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve ele yapışmayan kıvamda hamur yoğrulacak. Hamur kapatılacak ve iki katına çıkıncaya kadar dinlendirilecek. Ardından hamur tekrar yoğurulacak ve beze yapılacak.

tavuklu pide hazırlanmıştavuklu açık pide

tavuklu pide pişmiştavuklu pide

Maharetini Göster:
Mutfak tezgahı üzerine yeteri kadar unla birlikte tek beze konulacak ve oval olarak oklava ile açılacak. Üzerine yeteri kadar iç harç konulacak ve kenarlarında 1.0 -1.5 cm. boşluk bırakılarak, kaşığın tabanı ile yayılacak. Hamur kenarları iç harcın üzerine kapatılacak ve iki başı sıkıştırılarak kayık şekli verilecek. Ardından, üzerine su sürülecek ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının (turbo alttan üçüncü) rafa konulacak. Pide 20 dakika süre ile pişirilecek ve fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com