Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri

kavurmalı pide

kavurmali pide
Kavurmalı Pide Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
350 gr. Un (söke)
245 gr. Ilık Su
1 Çay Kaşığı İnstant Maya
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz

İç Harç Malzemesi:
250 gr. Kavurma
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Adet Çarli Biber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Kavurmalı pide tarifimiz yumurtalı veya sade olarak yapılır. Verdiğimiz malzemelerle bir fırın tepsisine sığacak şekilde (üç adet) pide yapılır. Kavurmalı pideyi yumurtalı yapmak isterseniz; pideyi sade olarak 200°C derecede 15 dakika pişirdikten sonra, üzerine yumurta kırın ve tepsiyi tekrar fırına sürün. Fırının üstten ısıtma tertibatı yoksa, fırını max. derecesinde 5 dakika (beyazlar pişene kadar) çalıştırın ve tepsiyi fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan, maydanoz, çarli biber ince doğranacak. Domates rendelenecek. Kavurma tavla zarı iriliğinde küp doğranacak.

Hamurun Hazırlanması:
Yoğurma kabına 350 gr. un konulacak ve ortası açılacak. Açılan yere birer çay kaşığı dolusu instant maya, toz şeker, tuz, 245 gr. ılık su konulacak ve yumuşak (fırın hamururu benzeri) hamur yoğurulacak. Hamur tek beze yapılacak, üzeri kapatılacak ve iki katına çıkıncaya kadar bekletilecek. Hamur iki katına çıktıktan sonra; bastırılarak gazı çıkartılacak, tek beze yapılacak ve kabında bekletilecek.

İç Harcın Hazırlanması:
Bir kap içine doğranmış kavurma, soğan, domates, çarli biber, maydanoz konulacak. Üzerine pul biber, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Hazırlanan harç 3 eşit parçaya bölünecek.

kavurmali pide 2

Maharetini Göster:
Hamur mutfak tezgahına alınacak ve rulo yapılacak. Rulo 3 eşit parçaya bölünecek. Her parça beze yapılacak ve fırın tepsisinin büyüklüğüne uygun şekilde oval olarak açılacak. Açılan bezeler tabanına kağıt serilmiş tepsiye dizilecek ve hamurun kenarılarında bir parmak boşluk olacak şekilde iç harç yayılacak. Resimde görünen şekilde hamur kapatılacak ve üzerine yumurta sürülecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının alttan ikinci rafına konulacak. Saate bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde tepsisi fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com