Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuklu milföy böreği

tavuklu milföy böreği
Tavuklu Milföy Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Paket Hazır Milföy Hamuru
1 Paket Tavuk Göğsü
2 Adet Domates
1 Adet İri Soğan
2 Adet Sivri Biber
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Çörek otu
1 Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Kendim yaptım diye söylemiyorum; tavuklu milföy böreğim, talaş kebabını aratmaz güzellikte, ne yalan söylim. Milföy börekleri içerisinde en fazla talaş kebabını severim, vakit buldukçada tavuklusunu yaparım. Böreğin iç harcını tarifimdeki gibi yaparsanız, sofranıza bir tepsi börek yetmez, hazırlıklı olun derim.

Ön Hazırlık:
Milföy hamuru difrizden çıkarılacak ve oda sıcaklığında çözdürülecek. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik, sivri biber halka doğranacak. Domatesler rendelenecek ve maydanoz kıyılacak. Yumurta sarısı çırpılacak. Fırın tepsisi içerisine pişirme kağıtı yayılacak.

Tavuklu milföy böreği iç harcıtavuklu milföy böreği içi

Tavuklu milföy böreğihazırlanmıştavuklu milföy böreği tepsi

Tavuklu milföy böreğiservise hazırtavuklu milföy böreği 1

İç Malzemenin Hazırlanması:
Tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sırası ile soğan, sivri biber ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından tavuk göğsü ilave edilecek ve beyazlaşıncaya kadar kavrulacak. Üzerine domates, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karışımın tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Karışım kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirilecek. Ardından maydanoz ilave edilecek, karıştırılacak ve soğumaya bırakılacak.

Maharetini Göster:
Milföy yaprakları merdane yardımıyle 18 cm. boyutunda açılacak. Her milföy yapraklarının ortasına 2 yemek kaşığı iç malzeme konulacak ve zarf şeklinde kapatılacak. Ardından kapatılmış yüzeyi fırın tepsisi tabanına gelecek şekilde, tepsi içine dizilecek. Üzerlerine yumurta sarısı sürülecek ve çörek otu serpilecek. Tepsi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına konulacak ve börekler kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirilecek. Sonrası malum
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com