Kategoriler
Sebze Yemekleri Tavuk Yemekleri

tavuklu kuru bamya

tavuklu kuru bamya
Tavuklu Kuru Bamya Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
50 gr. Kuru Çiçek Bamya
400 gr. Tavuk Pirzola (derisiz)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Kuru Bamya Haşlama Malzemesi:
4 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Sirke

Ön Söz:
Siteye yemek tarifi hazırlarken, öncelik evde bulunan malzemedir. Dolapta kullanımdan artan malzemeleri bir an önce elden çıkarmaya bakarız. Tavuklu kuru bamya yemeğimizde aynı düşünce ile hazırlandı. Ailemiz, etli veya etsiz bamya yemeklerini sever ve çoğu yemekler etsiz pişirilir. Dolapta bir paket tavuk pirzoladan artmış olan 400 gr. tavuk pirzola kuru bamya yemeği yapmamıza vesile oldu. Dolapta et artmamış olsaydı, bu yemeği yapmak aklımızdan bile geçmezdi. Uzatmadan söyleyeyim; bundan böyle etli bamya yemeği yaparken, ilk tercihimiz derisiz kemikli tavuk budu olacaktır. Yemek içinde eti kemiği ile birlikte kullanmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık :
Soğan yemeklik doğranacak. Tavuk pirzola orta irilikte doğranacak. Kaynar su hazır edilecek. Tencereye 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke ve kuru bamya konulacak ve düşük ısıda 15 dakika haşlanacak. Haşlanan bamya süzülecek ve ılımaya bırakılacak. Ilıyan bamya iplerinden ayrılacak, haşlama suyu kullanılmayacak.

tavuklu kuru bamya 2

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates ve tatlı biber salçası ilave edilecek, orta ısıda kavrulacak. Peşinden tavuk eti, haşlanmış bamya, 1 çay kaşığı silme karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde tavuklu kuru bamya yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com