Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Pirinç Pilavı Tarifleri

midye dolması tadında pilav

ic midyeli pilav
Midye Dolması Tadında Pilav Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 Su Bardağı Baldo Pirinç
20 Adet İç Midye
1 Adet Kuru Soğan (80 gr.)
1 Adet Olgun Domates (100 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates ve Biber Salçası (birlikte)
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Yenibahar
1 Çay Kaşığı Silme Tarçın
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
1.5 Su Bardağı Kaynar Su (300 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Dal Maydanoz
2 Dal Dereotu
1 Adet Limon

Ön Söz:
Midye dolması tadında pilav tarifimin malzeme çeşitleri, orijinal midye dolması tarifinden alınmıştır. Bilgi, birikim, beceri ve damak tadıma uygun olarak bu pilav yapılmıştır. Orijinal tarifte çam fıstığı kullanılmıştır. Biz pilavda çam fıstığı kullanmadık. Kullanmak isteyenler, 1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığını soğan kavrulmazdan önce kullanabilirler. Tarifim on numara beş yıldız. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
İç midyenin yosunları ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Soğan çok ince yemeklik doğranacak. Domates enlemesine ikiye bölünecek, çekirdekleri çıkarılacak, yıkanacak ve rendelenecek. Kuş üzümü, ılık su içinde en az bir saat ıslatılacak. Maydanoz ve dereotu çok ince doğranacak. Limon, pilavın servisi sırasında isteğe göre kullanılacak.

Baldo Pirincin Islatılması:
Pirinç, bir çay kaşığı tuz kaba konulacak, üzerini kapatacak miktarda musluk suyu ilave edilecek, karıştırılacak ve 30 dakika bekletilecek. Süre bitiminde suyu değiştirilecek, 7 kez musluk altında yıkanacak ve süzülecek.

midyeli pilav

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, pirinç ilave edilecek ve pirinç şeffaflaşıncaya kadar kavrulacak. Ardından tencerenin orta yerinden yer açılacak, salça ve rendelenmiş domates kavrulacak. Peşinden iç midye, kuş üzümü, kaynar su, karabiber, yenibahar, tarçın, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere yüksek ısıda 1 dakika kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam, 14 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılmadan pilav 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde pilava kuru nane, maydanoz, dereotu serpilecek ve karıştırılacak. Tercihinize göre sofrada pilava limon sıkabilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com