Kategoriler
Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuk taşlık kızartması

ekmek kırıntılı taşlık kızartması
Tavuk Taşlık kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Tavuk Taşlığı
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
2 Yemek Kaşığı Buğday Unu
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Ekmek kırıntılı tavuk taşlığı kızartması, tavuk taşlığı tencerede veya düdüklü tencerede haşlandıktan sonra üzeri kaplanarak kızartılır. Taşlığın kaplanmasında un, yumurta ve ekmek kırıntısı kullanılır. Ekmek kırıntılı taşlık kızartması, tavuk taşlığı ile yapılan yemekler arasıda başı çeker. Önemli olan, tavuk taşlığını kızartmazdan önce yumuşacık haşlanmasıdır. Bu iş için en uygun olanı, düdüklü tencere kullanmaktır.

Düdüklü tencerede tavuk taşlığı bütün olarak haşlanır ve haşlanan tavuk taşlıkları (hemen kullanılmayacaksa) haşlama suyu içerisinde bekletilir.

Ön Hazırlık:
Tavuk taşlığı yıkanacak ve süzülecek. Bir kasede yumurtalar az tuz ile çırpılacak. Ayrı ayrı kap içerisine ekmek kırıntısı ve buğday un’u konulacak.

Tavuk Taşlığıtavuk taşlığı

Haşlanmış Tavuk Taşlığıhaşlanmış taşlık

Tavuk Taşlığı’nın Haşlanması:
Düdüklü tencereye yıkanmış tavuk taşlıkları bütün olarak konulacak. Üzerine 2 su bardağı su ilave edilecek ve orta ateşte 20 dakika süre ile haşlanacak.

Ekmek Kırıntısı Yapımı:
Bayatlamış ekmek dilimleri, mutfak robotunda orta irilikte çekilecek.

taşlık kızartması

Maharetini Göster:
Kızartma yağı fazla kızgın olmayacak şekilde, normal ısı (orta ateş) ayarında ısıtılacak. Haşlanmış ve karabiber, tuz ekilmiş tavuk taşlıkları önce un’a, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra ekmek kırıntısına bulandıktan sonra kızartma yağı içerisinde kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com