Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Tavuk Yemekleri

ızgarada terbiyeli tavuk pirzola

hafif soslu terbiyeli tavuk pirzola
Izgarada Terbiyeli Tavuk Pirzola Tarifi, Sosu, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Derili Tavuk Pirzola
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
5 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Hafif tavuk soslu terbiyeli tavuk pirzola ızgarası, zor beğenen damaklar için hazırlanmıştır. Hafif tavuk sosu bir tüy gibi hafiftir. Terbiyeli tavuk pirzola ızgara yapılıp yenilirken diğer soslarla olan farkını tadacaksınız. Hafif tavuk sosu, tavuk ürünlerinin terbiyesinde bir numaradır. Yapımı kolay, eziyet gerektirmez ve sosa yatırılan tavuk kanat, tavuk incik, tavuk but ve benzeri tavuk ürünleri anıda ızgara yapılabilir. Ayrıca, hafif tavuk sosunu hazırlarken acı veya tatlı biber salçası kullanabilirsiniz. Aynı seçenek pul biber için de geçerlidir. Terbiye ettiğiniz tavuk pirzolalarını yanmaz tavada, grill ızgarada veya mangalda pişirebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bir kap içerisine ayçiçekyağı, biber salçası, pul biber konulacak ve karıştırılacak. Ardından, üzerine tuz ekilmiş tavuk pirzolaları ilave edilecek ve hazırlanan sosa bir güzel bulanacak.

Hafif Soslu Tavuk Pirzolahafif soslu tavuk pirzola

Tavuk Pirzola Izgaraızgara tavuk pirzola

Maharetini Göster:
Izgara kızgın hale getirilecek ve yağlanacak. Üzerine terbiye edilmiş tavuk pirzolaları dizilecek. Pirzola üzerlerine ızgara izi çıktıktan sonra döndürülerek pirzolalar kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com