Kategoriler
Pastane Tarifleri

milföy pasta

milföy pasta
Evde Milföy Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Yaprak Milföy
2 Adet Yumurta Sarısı
1.5 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Paket Vanilya
Pudra Şekeri

Ön Söz:
Evde kolay kremalı milföy pasta, dondurulmuş hazır milföy hamuru yapraklarının fırında kızartılması ve içlerine krema sürülmesiyle yapılır. Milföy pasta yapımı tek tarife bağlı değildir; milföy pasta yapımının sınırları hayal gücünüz ve el becerinizle sınırlıdır. İstediğiniz formda ve istediğiniz malzemeleri kullanarak milföy pastası yapabilirsiniz. Verdiğim malzemelerle, 4×10 boyutunda ve iki katlı, üç tane milföy pastası yapılır. Aynı şekilde, pasta kreması malzemeleri de üç pastaya yetecek miktardadır. Milföy yapraklarını nişasta, un ve pudra şekeri kullanarak açabilirsiniz. En güzeli, pudra şekeri kullanılarak milföy yapraklarını açmaktır. Resimin solundaki pasta dilimi pudra şekeriyle açılmıştır. Pastanın görseli, kıtırlığı ve pudra şekerinin karamelize haliyle daha lezizdir. Yaprakları en az 15 cm. boyutunda açmalısınız ki, dilimleriniz küçük olmasın.

Bilgi Notu:
Tarifim hoşunuza gider ve yapmak isterseniz, malzemelerin katlarını alarak ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Pasta Kreması’nın Hazırlanması:
Tencereye un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı, vanilya ve soğuk süt konulacak ve mikserle karıştırılacak. Peşinden, tencere ocak üzerine alınacak ve düşük ısıda patates püresi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilecek. Ardından tereyağı ilave edilecek ve yağ eridikten sonra, krema soğumaya bırakılacak.

Krema Hazırlanmışmilföy pasta kreması

Yapraklar Kızartılmışkızarmış milföy yaprakları

Dilimler halinde kesilmişmilfoy pasta bisküvisi

Maharetini Göster:
Milföy yaprakları dondurucudan çıkarılıp çözdürülecek. Üzerine pudra şekeri serpilecek 14-15 cm. boyutunda açılacak. Açılmış yapraklar tepsiye konulacak ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Yapraklar kabardığında üzerleri çatal ile delinecek, üzerine ağırlık konulacak ve havası alınacak. Ardından, onar dakika maşa yardımıyla döndürülecek ve önlü arkalı kızartılacak. Kızarmış yapraklar fırından alınacak, kenarları kesilecek, üç eşit parçaya bölünecek ve katlarına krema sürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com