Kategoriler
Meze Tarifleri Tavuk Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

tavuk kroket

tavuk kroket
Tavuk Kroket Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Tavuk Göğsü
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
2 Su Bardağı Süt (400 ml.)
1 Türk Kahve Fincanı Un (40 gr.)
1 Türk Kahve Fincanı Ekmek Kırıntısı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Bir Tutam Maydanoz

Kızartma Malzemesi:
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Tavuk kroket tarifim bilinen tavuk kroket tariflerinden farklı ve bir o kadar da lezzetli. Kroket malzemelerini hazırladığım beyaz sos ve ekmek kırıntısıyle birleştirdim. Ekmek kırıntısını, bayat ekmek dilimlerini rondoda çekerek hazırladım. Ekmek kırıntısı yerine galeta unu da kullanılabilir. Kroketleri hazırlarken tezgah üzerine un serptikten sonra; iç harcı rulo yapıp, uygun uzunlukta kesmeniz, işinizi kolaylaştırır.

Ön Hazırlık:
Soğan ve sarımsak rendelenecek. Maydanoz ince kıyılacak ve yumurta bir kap içerisinde çırpılacak.

Tavuk Göğsü’nün Haşlanması:
Tavuk göğsü bir parmak kalınlığında şeritler halinde doğranacak. Ardından tencereye 3 su bardağı su, doğranmış tavuk göğsü ve 1 çay kaşığı tuz konulacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve 15 dakika süre ile haşlanacak. Peşinden tavuk göğsü alınacak, soğutulacak ve küçük kuşbaşı doğranacak.

tavuk kroket 1

Maharetini Göster:
Tava içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine un ilave edilecek ve düşük ısıda kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Ardından azar azar süt ilave edilecek ve çırpma teliyle sürekli karıştırılacak. Sütün bitiminde karışım koyulaşıncaya kadar pişirilecek ve ocaktan alınacak. Üzerine doğranmış tavuk göğsü, bir fincan ekmek kırıntısı, rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek, karıştırılacak ve soğumaya bırakılacak. Ardından harçtan istenilen irilikte parçalar koparılacak, beze yapılacak ve bezeler rulo yapılacak. Hazırlanan rulolar sırayla una, yumurtaya, ekmek kırıntısına veya galeta unu’na bulanacak ve fazla kızgın olmayan yağ içerisinde kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com