Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

düdüklüde dana etli nohut

düdüklüde dana etli nohut
Düdüklüde Dana Etli Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Nohut
250 gr. Dana Kuşbaşı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Düdüklüde dana etli nohut yemeğini jumbo adı verilen kuru nohuttan yaptım. Jumbo nohut’un diğer nohutlardan farkı, iri taneli ve fazlaca lezzetli oluşudur. Jumbo kuru nohut’un çok iyi piştiğini de söyleyebilirim. Yemekte et olarak, 250 gr. kuşbaşı dana döş eti kullandım.

Ön Hazırlık:
Tencereye 2 su bardağı kuru nohut ve üzerini kapatacak miktarda çeşme suyu konulacak ve bir gece ıslanması için dinlendirilecek. Islanmış nohut’un suyu değiştirilecek ve gazının alınması için ocakta bir taşım kaynatılacak. Tencere kaynarken üzerinde biriken köpük alınacak ve atılacak. Gazı alınan nohut ocaktan alınacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

dana etli nohut yemeği

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Ardından kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve orta ısı ayarında rengi dönünceye kadar kavrulacak. Üzerine sıra ile soğan salça, ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden nohut, 5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklü tencerenin kitapçığında verilen, nohut pişirme süresi boyunca (30 dakika) nohut pişirilecek. Nohut piştikten sonra, tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com