Kategoriler
Tavuk Yemekleri

çorbalık tavuk nasıl yapılır

çorbalık parça tavuk
Çorbalık Tavuk Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Paket Çorbalık Parça Tavuk (1 Kg.)
6 Su Bardağı Su (1.2 Litre)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Çorbalık tavuk kasap ve marketlerde tabak içinde satılıyor. Hazır ambalajlı tabak 900 gr. ila 1200 gr. arasında geliyor. Çorbalık parça tavuk, piliç sırtı ve derisiz piliç boynundan oluşuyor. Adı üzerinde, tabaklı çorbalık parça tavuk denildiğine göre; parçaların üzerinde fazlaca et aramamak gerekir. Tavuk kemiklerini haşladıktan sonra, ortaya enfes tat ve lezzette tavuk suyu ve 5 porsiyon çorbaya yetecek miktarda et çıkıyor. Tavuk suyuna çorbayı yaparken, tel şehriye veya arpa şehriye ilave etmek gerekiyor. Tavuk kemiği tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Çıkan tavuk suyu çorba ve pilav yapımında kullanılır. Kemikleri ise, taze ekmekle iki kişiyi doyurur miktarda ve çok lezzetlidir.

Çorbalık parça tavuğu (yemek için) düdüklü tencere yerine, tencerede ve en düşük ısı da 1.5 saat haşlarsanız tadına doyamazsınız. Suyu için haşlarsanız, orta ateşte (ağırlığına göre) düdüklü tencerede 15-20 dakika arasında haşlarsınız.

Ön Hazırlık:
Çorbalık tavuk parçası soğuk su ile yıkanacak ve süzülecek. 6 su bardağı içme suyu hazır edilecek.

Çorbalık Parça Tavukçorbalık piliç

Çorbalık Parça Tavuk Haşlanmışçorbalık tavuk

Maharetini Göster:
Tencereye çorbalık tavuk parçaları, 6 su bardağı dolusu içme suyu, 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Çıkan köpük alınacak ve atılacak. Ardından tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saat’a bakılacak ve not edilecek. Tam 90 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak, kemik ve suyu ayrılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com