Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tavuk but yemeği tarifi

tavuk but yemeği
Tavuk But Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Derisiz Tavuk But
7 Adet Küçük Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Patates
2 Adet Sivri Biber
3 Diş Orta Boy Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Tavuk but yemeği çeşitli sebze ve baharatlar kullanılarak tencerede, ya da fırında yapılır. Tavuk budu yemek yapımında isteğe uygun olarak, derili veya derisiz kullanılabilir. Yemekte budu derisi ile kullanmak yemeğin lezzetini artırır. Bir nedenle, yemek içerisinde but derisiz kullanılmak istenirse, yemeğe ilave edilecek yağ miktarını artırmak gerekir.

Ön Hazırlık:
But yıkanacak ve süzülecek. Soğan, sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Domates, patates soyulacak irice kuşbaşı doğranacak. Sivri biber irice kuşbaşı doğranacak. Doğranmış malzemeler bir kap içerisine alınacak ve üzerine karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. 1.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

tavuk but yemeği malzemesitavuk but yemeği malzemesi

tavuk but yemeği hazırlanmıştavuk but yemeği hazırlanmış

tavuk but yemeği pişmiştavuk but yemeği pişmiş

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı gezdirilecek ve üzerine butlar dizilecek. Butların arasına sebzeler yerleştirilecek ve 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tavuk but yemeği 50 dakika bitiminde servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com