Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

salma jasmine pilavı

salma jasmine pilavı
Salma Jasmine Pilavı Nasıl Pişirilir?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Jasmine Pirinç (200 ml.)
20 gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (10 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)

Ön Söz:
En kolay pilav pişirme yöntemi (usulü) salma pişirme yöntemidir. Bu yöntemle hayatında ilk defa pilav pişiren insan, on numara pilav pişirir. Bütün mesele, verilen malzeme ölçüsü ve izlenecek yoldur. Tarifime uyarsanız, yaptığınız pilavın lezzeti ve görüntüsü yüzünden bu yöntemden vazgeçmiyeceksiniz. Verdiğim malzemelerin katlarını alarak istediğiniz ölçüde pilav yapabilirsiniz. Pilavınızda istediğiniz yağı kullanabilirsiniz, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bir su bardağı jasmine pirinç tel süzgece konulacak ve bol su altında bir kez yıkanacak ve süzüllecek. Kaynar su hazır edilecek.
yasemin pilavı

Maharetini Göster :
Tencereye 20 gr. tereyağı, 1 yemek kaşığı (10 gr.) zeytinyağı konulacak ve orta ısıda eritilecek. Üzerine 2 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve kaynatılacak. Ardından kaynayan su içine 1 su bardağı yıkanmış, süzülmüş jasmine (yasemin) pirinç ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere yüksek ısıda 1 dakika fokur fokur kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılıp not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağını açılmadan pilav 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav çatal ile alt üst edilerek karıştırılacak. Sonrası malum.

Bilgi Notu:
200 ml. hacimli su bardağı için; 1 su bardağı pirinç ölçüsüne 30 gr. yağ kullanılır. 250 ml. hacimli su bardağı için; 1 su bardağı pirinç ölçüsüne 40 gr. yağ kullanılır, tercih sizin.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com