Kategoriler
Mutfak Bilgileri

garnitür nedir

garnitür nedir
Garnitür nedir: Garnitürler, sofralarımızda ana yemeğin yanında, yemeğin görselliğini ve lezzetini artırmak için verilen ilave yiyeceklerdir. Garnitürler, her ana yemegin cinsine uygun olarak hazırlanır ve sunulur. Ayrıca uygun hazırlanan ve sunulan garnitürler yemeği tablo gibi yapar. Bu görünüşü kazanan yemek tabaklarını gören göz sahiplerinin diline dolanan tanıdık şu (yeme de yanında yat) tabiri çok sıklıkla kullanılır.

Garnitür hazırlamak ve daha çok sunmak bir beceri işi olsa gerek. Garnitür olarak hazırlanmış yiyecekler, ana yemeğin yanında ayrıca servis edilir. Sofrada tüketilen et, tavuk ve balık yemekleri ana yemeklerdir. Bu malzemeler ile yapılan her türlü kebaplar, ızgaralar, rostolar, salçalı kızartmalar ve daha niceleri garnitür ile servis edilirler.

Mutfaklarımızda kulanılan belli başlı garnitür çeşitleri şunlardır: Patates cips, patates tava, patates ograten, patates kızartma, buğu patates, fırın patates, külde pişmiş patates, patates sote, patates püresi, kestane püresi, ıspanak püresi, bezelye püresi, brüksel lahana haşlaması, ayşe fasülye sote, çalı fasülye sote, karnabahar sote, arpacık soğan haşlaması ve kızartması, kabak sote, enginar göbeği sote, mantar sote, mantar ograten, şalgam çevirme, kuşkonmaz sote, ıspanak yaprağı, havuç haşlama, çeşitli bulgur pilavları, pirinç pilavları ve daha ismini sayamadığım onlarca çeşit yiyeceklerdir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com