Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tavada kanat kızartması

tavada kanat kızartması
Tavada Kanat Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Tavuk Kanadı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Tavada kanat kızartması tarifim, çıtır kanat sevenler için hazırlandı. Yapılması gereken; kanatlar yıkanıp süzüldükten sonra, üzerine tuz ekilip en az üç saat buzdolabınada üzeri açık olarak bekletmek. Süre bitiminde dolaptan almak, üzerindeki nemi kağıt peçete ile alarak kurulamak, kanatları düz ve kök kanat olarak gruplandırmaktır. Kanatların gruplandırılmasındaki amaç, kanatların derin yağ içinde eşit olarak pişmesi içindir. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kanatlar yıkanacak, süzülecek, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekilecek ve karıştırılacak. Ardından, üzeri açık olarak buzdolabına kaldırılacak ve 3-4 saat dinlendirilecek. Süre bitiminde dolaptan alınacak ve tek tek havlu kağıt ile kurulanacak.

Maharetini Göster:
Kızartma yağı orta ateşte ısıtılacak ve düz kanatlar 10 dakika süre ile pembeleşinceye kadar kızartılacak. Ardından kök kanatlar 10 dakika süreyle pembeleşinceye kadar kızartılacak ve ocaktan alınacak. Kızartma yağı yüksek ateşte ısıtılacak, düz (yaprak) kanat, kök kanat grupları ayrı ayrı 5’er dakika kızartılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com