Kategoriler
Çorba Tarifleri

süzme mercimek çorbası

en güzel mercimek çorbası
Et Sulu Süzme Mercimek Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Çay Bardağı Kırmızı Mercimek (85 gr.)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (10 gr.)
1 Yemek Kaşığı Un (25 gr.)
4 Su Bardağı Kaynar Et Suyu (800 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
En güzel mercimek çorbası başlığı laf olsun diye konulmadı. Tarifte verilen malzemelerle yapacağınız kırmızı mercimek çorbasını, pişirip tatdıktan sonra, başlığımı siz de tekrar edeceksiniz. Önemli olan, malzeme miktarlarına uymanızdır. Standart çay bardağı dolusu kırmızı mercimek 85 gr. gelir. Bir yemek kaşığı dolusu zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı 10 gr. gelir. Bir yemek kaşığı tepelice doldurulmuş un ise, 25 gr. gelir. Standart bir su bardağı dolusu su 200 ml. veya 200 gr. gelir. Mutfak teraziniz varsa, işiniz daha da kolaylaşır. Afiyet olsun.

Tuz ölçüsünü de ihmal etmeyelim; bir tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz ise, 10 gr. gelir. Blendırınız yoksa, yaptığınız mercimek çorbasını tel elekten geçirebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bir çay bardağı dolusu kırmızı mercimek yıkanacak ve süzülecek. Bir orta boy kuru soğan yemeklik doğranacak. Dört su bardağı dolusu kaynar su veya et suyu hazır edilecek.

kırmızı mercimek çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda şeffaflaşıncaya kadar kavrulacak. Ardından un ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine kırmızı mercimek, 4 su bardağı kaynar et suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve saat’a bakılıp not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde çorba blendırdan veya tel süzgeçten geçirilecek. Ardından bir taşım kaynatılacak, tuz’u karar hale getirilecek ve limon ile servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com