Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

sütlü incir uyutması

incir uyutması
Sütlü İncir Uyutması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Litre Kutu Süt
250 gr. Kuru İncir
1 Çay Bardağı Toz Şeker

Ön Hazırlık:
250 gr. Kuru incir (iriliğine göre 12 veya 13 adet oluyor) yıkanacak ve sapları kesilecek.  Ardından irice kuşbaşı doğranacak.

incir uyutması 1

Maharetini Göster:
Doğranmış incirler mutfak robotu içerisine alınacak. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı soğuk süt konulacak ve karışım bir güzel parçalanacak. Süt bir kap içerisine alınacak ve ocak üzerinde 40 ila 45 derece arası ısıtılacak. Süt sıcaklığı termometre ile kontrol edilecek. Termometre olmadığı durumlarda süt ısısı, parmakla kontrol edilecek. Süt içerisine daldırdığımız parmağımız süt ısısına dayanacak, yanmayacak. Bu ısı ölçüsü, yoğurt mayalamadaki süt ısısı ile aynı olacak. Isıtılmış süt robot haznesindeki karışım üzerine ilave edilecek ve karıştırılacak. Karışım kaselere eşit olarak dağıtılacak ve soğutulduktan sonra incir uyutmanız servise hazır. Sonrası malum.

Not:
Tarifim havaların sıcak olduğu yaz mevsimi için geçerlidir. Serin havalarda ve kış mevsiminde tatlının mayalanması için en az 30 dakika süre ile süt karışımı sıcaklığının korunması gerekir. O nedenle kaseler sıcak olmalı, robotton çıkan incir ile süt karıştırılarak ocak üzerinde ısıtıldıktan sonra kaselere paylaştırılmalıdır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com