Kategoriler
Tavuk Yemekleri

piliç incik yemeği

piliç incik yemeği
Tencerede Piliç İncik Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
9 Adet Piliç İncik ( 1300 gr.)
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Domates (200 gr.)
3 Adet Orta Boy Patates
3 Adet Sivri Biber
1 Adet İri Havuç
4 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kekik
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Piliç incik yemeği sık yaptığım yemeklerden biridir. Piliç incik yemeğinin malzemelerini çiğden kullandığım için yapımı basittir. Yemeğin hazırlanmasında 1 paket derisi üzerinde piliç incik kullandım. Yemeğimi denerseniz memnun kalırırsınız derim. Afiyet olsun.

Piliç incik yemeği yapımında malzeme sınırlaması yoktur. İhtiyacınız ölçüsünde malzeme kullanarak yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Damak zevkinize uyan her çeşit baharatla yemeğinizi tatlandırabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Piliç incikleri yıkanacak ve süzülecek. Domates rendelenecek. Soğan soyulacak ve elma dilimi doğranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Patates soyulacak ve orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Havuç soyulacak, halka doğranacak. Domates, kabukları soyulacak kuşbaşı doğranacak. Sivri biber kuşbaşı doğranacak. 1.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Sebzelerin Baharatlanması:
Bir kap içine doğranmış soğan, sarımsak, sivri biber, havuç, patates, rendelenmiş domates, domates salçası, biber salçası, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, tuz konulacak ve karıştırılacak.

baharatlı piliç incik

Maharetini Göster:
Tencereye tavuk incikler dizilecek. Üzerine baharatlanmış sebzeler yayılacak. Ardından 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek ve tencere 3 dakika fokur fokur kaynatılacak. Peşinden tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde piliç incik yemeğiniz servis’e hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com