Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde çalı fasulyesi

düdüklüde çalı fasulyesi
Düdüklüde Çalı Fasulyesi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Çalı Fasulyesi
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet İri Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Çalı fasulyesi piyasaya çıkmaya başladığında sıkça alır, düdüklü tencerede veya tencerede yemeğini yaparım. Çalı fasulyesini pişirirken daha çok düdüklü tencereyi kullanırım. Normal tencere çalı fasulyesini 1 saat 45 dakikada pişirir. Düdüklü tencere ise, en düşük ocak ısısında 25 dakikada pişirir. Düdüklü tencerede pişirdiğim zeytinyağlı çalı fasulyesinin diriliği ve lezzeti, tencerede pişirdiğim çalı fasulyesiyle aynı olur. Anlarsınız; düdüklüde pişirdiğim çalı fasulyesinin bir yerlerine hiç kimse, kulp takacak bir yer bulamaz. Siz niye pişirmiyesiniz ki; düdüklünüzün huyunu suyunu öğrenin, yapın zeytinyağlı çalı fasulyesini yiyin.

Ön Hazırlık:
Çalı fasulyesi ayıklanacak, yıkanacak ve ortadan uzunlamasına ikiye kesilecek. Ardından parçalar uzunluklarına göre, üç veya dört parça olarak doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek. 1 çay bardağı kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından çalı fasulyesi, 1 çay bardağı kaynar su, toz şeker ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başladığında (düdüklünün özelliğine göre) başlığı indirilecek veya takılacak. İlk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. 25 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.

Son Söz:
Bu yemeği lastik contalı, klasik (Termo Marka) düdüklü tencerede pişirdim. Dondurucudan çıkardığım rendelenmiş iki kepçe (200 gr. ağırlığında) domates kullandım. 500 gr. veya 600 gr. çalı fasulyesini pişirmek isterseniz; 6 yemek kaşı zeytinyağı, bir tane domates ve 1 çay kaşığı toz şeker kullanın. Diğer malzeme ölçülerini ve pişme süresini değiştirmeyin.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com