Kategoriler
Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

sucuklu patlıcan yemeği

sucuklu patlıcan yemeği
Sucuklu Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Patlıcan
150 gr. Parmak Sucuk
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Sivri Biber
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sucuklu patlıcan yemeği her çeşit baharatlı sucuk ile yapılabilir. Parmak sucuk ile yapılırsa daha da güzel olur. Hele bir sucuk çeşiti var ki, onunla yapılırsa enfes olur. Kayseri ilimizin meşhur evlik sucuğu, patlıcan yemeğine oldukça yakışır.

Ön Hazırlık:
Patlıcan soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Ardından bir kap içine 1 yemek kaşığı tuz konulacak, üzerine yeterli miktarda soğuk su ilave edilecek ve karıştırılacak. Doğranmış patlıcan bu su içinde bekletilecek. Domates ve soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. Sivri biber halka doğranacak. Parmak sucuk soyulacak ve verev doğranacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

sucuklu patlıcan yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sivri biber, salça, domates, sucuk ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından patlıcan ilave edilecek ve malzemeler karıştırılacak. Üzerine 2 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 25 dakika bitiminde sucuklu patlıcan yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com