Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

havuçlu bulgur pilavı

havuçlu bulgur pilavı 1
Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Orta Boy Havuç
1 Orta Boy Soğan
1 Tatlı kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)

Ön Söz:
Havuçlu bulgur pilavı kırmızı et, beyaz et ve ızgara çeşitleri yanında ya da et kavurması ile birlikte sunulacak harika bir garnitürdür. Havuçlu bulgur pilavı yapımında her çeşit yemeklik yağ kullanılabilir. Bir su bardağı dolusu bulgur için 2 su bardağı su kullanılır. Bir su bardağı bulgur için 30 gr. tereyağı veya diğer yemeklik yağ çeşiti kullanılır. Pilavı yağlı yapmak istemezseniz, 30 gr. yağ bir su bardağı bulgura yeterlidir. Üç yemek kaşığı erimiş tereyağı 30 gr. ağırlıktadır. Teraziniz yoksa, yağ ölçüsünü yemek kaşığı ile alabilirsiniz.

Havuçlu bulgur pilavı yapım malzemelerinin katlarını alarak, istediğiniz miktarda havuçlu bulgur pilavı yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Havuç rendenin iri gözünde rendelenecek. Bulgur yıkanacak ve süzgeçten geçirilecek. Kaynar su hazır edilecek.

havuçlu pilav

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine sıra ile soğan, havuç, bulgur ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden 2 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edilecek. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ardından ocak ısısı yükseltilecek. Tecere 1 dakika kaynatılacak, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencere kapalı olarak 15 dakika dinlendirildikten sonra, havuçlu bulgur pilavı servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com