Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

somon balığı ızgarada nasıl pişirilir

somon izgara
Somon Balığı Izgarada Nasıl Pişirilir?
Malzemeler:
1 Dilim Norveç Somonu (250 gr.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Somon balığı, ızgara yapımına en uygun balık çeşitidir. Somon her zaman yağlıdır ve ızgarası tavasından daha lezzetlidir. Balık, tavuk ve kırmızı etin tam pişmişini severim. Bu nedenle, Norveç somonunu (ocak üzerinde) demir döküm ızgarada tam pişirdim. Somon diliminin her iki yüzeyine karabiber, tuz ektim ve zeytinyağı gezdirdim. Izgarayı ocağın büyük gözü üzerine koydum, yüksek ateşte 3-4 dakika ısıttım. Isınan ızgaranın üzerine somon dilimini yatırdım ve önlü arkalı iki kez döndürerek pişirdim. Bu tarifi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Somon balığı diliminin her iki yüzeyine karabiber, tuz serpilecek ve zeytinyağı gezdirilecek. Baharat ve zeytinyağı elle balık dilimine iyice yedirilecek.

izgara somon

Maharetini Göster:
Demir döküm ızgara, ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve yüksek ısıda 4 dakika ıstılacak. Isınmış ızgara üzerine somon dilimi yatırılacak. Ardından ocak gaz ayarı, orta ısı ile yüksek ısı arasında sabitlenecek. Somon diliminin yatırılan ilk yüzü 4 dakika pişirilecek. Süre bitiminde diğer yüzü döndürülecek ve 4 dakika süre ile pişirilecek. Süre bitiminde diğer yüzü ızgaraya yatırılacak ve 2 dakika daha pişirilecek. Aynı işlem dilimin diğer yüzüne uygulanacak ve ızgaradan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com