Kategoriler
Pastane Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

elmalı tart tatin

elmali tarte tatin
Elmalı Tart Tatin Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
2 Adet Elma
25 gr. Tereyağı
4 Yemek Kaşığı Toz Şeker (80 gr.) 1 çay bardağı 85 gr.
1 Çay Kaşığı Silme Tarçın
1 Çay Kaşı Silme Toz Zencefil
4 Parça Tereyağlı Milföy Yaprağı
2.0×30 cm. Metal Kap

Ön Söz:
Fransız tatlısı tarte tatin, müthiş bir lezzet. Bu tatlı ekşi elma ile yapılıyor. Tarifimde tatlı elma kullandım. Elma dilimleri şekerle pişip, fırında suyunu saldıktan sonra mayhoş bir tat alıyor. Tatlının tadına tat katmak için; miktarı damak zevkinize kalmış, tarçın ve zencefil kullanabilirsiniz. Tarte tatin yapmak için usta olmanız gerekmez. Tarifimdeki malzemeleri tedarik edin, yapın ve sonucu merak etmeyin. Tatlınız mutlaka mükemmel olacaktır. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Elma soyulacak ve altışar dilime bölünecek. Dilimler üzerine toz tarçın ve zencefil serpilecek. 4 adet kare milföy yaprağı oda sıcaklığına getiriliecek. Ardından çiftli olan milföy yaprakları 1 cm. paylı olarak birbirleri üzerine bindirilerek tek yaprak haline getirilecek. En son milföy yaprağı, metal kabın boyutuna uygun olarak (oklava veya merdane ile) açılacak.

elma dilimleri karamel ile pişirilmeye hazır

tarte tatin 1

elma dilimleri 5 dakika pişirilmiş ve üzerine milföy kapatılmış
tarte tatin 2

elmalı tarte tatin 200°C fırında 20 dakika pişmiş, servise hazır
tarte tatin

Maharetini Göster:
Metal kab içine toz şeker konulacak ve orta ısıda eritilecek. Şeker karemel rengini aldığında tereyağı ilave edilecek ve karıştırılacak. Tereyağı eridikten sonra kap içine elma dilimleri dizilicek. Ardından ocak orta ısı ile yüksek ısı arasında sabitlenecek ve elma dilimleri en fazla 5 dakika pişirilecek, ocaktan alınacak. Dilimler üzerine milföy kapatılacak ve 3-4 yerinden kürdanla delinecek. Hazırlanan tarte tatin, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürülecek ve tam 20 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com