Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

dana incik yemeği

dana incik yemegi
Düdüklüde Sebzeli Kemiksiz Dana İncik Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Kemiksiz Dana İncik
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan (250 gr.)
1 Adet Domates (150 gr.)
3 Adet Patates (400 gr.)
1 Adet Havuç (150 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabibr
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su (800 ml.)

Ön Söz:
Dana incik yemeğinde, kemiksiz dana incik eti ve çeşitli sebzeler kullandım. Yemeği klasik düdüklü tencerede iki aşamalı yaptım. Düdüklüde önce eti mühürledikten sonra, 35 dakika orta ateşte haşladım. Ardından düdüklüyü açtım, diğer malzemeleri ilave ettikten sonra; yine orta ısıda, yemeği 5 dakika daha pişirdim ve ocaktan aldım. Toplamda 40 dakikada yemeği yapmış oldum. Sebzeli dana incik yemeğini pişirirken, soğan ve patatesin aynı irilikte doğranmasına dikkat etmek gerekir ki, sebzeler aynı sürede pişebilsinler. Domates salçasını ilave ederken, etin suyu ile karıştırılması gerekir. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Dana incik eti istenilen irilikte parçalara bölünecek. Domates rendelenecek veya kabuğu soyulup dilimlenecek. Soğan ve patates soyulacak aynı irilike parçalara bölünecek. Havuç soyulacak ve 3-4 mm. kalınlıkta halka doğranacak.

kemiksiz dana incik
dana incik

sebzeli dana incik

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine dana incik parçaları ilave edilecek ve orta ateşin bir tık üzeri ısıda mühürlenecek. Ardından, 4 su bardağı kaynar su konulacak ve kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 35 dakika süre ile et haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü açılacak. Düdüklüye salça, domates, soğan, patates, havuç, baharat, tuz ilave edilecek ve 5 dakika daha pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com