Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Evde Nasıl Yapılır Şerbetli Tatlı Tarifleri

şeker pancarı tatlısı

şeker pancarı tatlısı 1
Düdüklüde Şeker Pancarı Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Şeker Pancarı
1.5 Litre Su
Düdüklü Tencere

Ön Söz:
Şeker pancarı nasıl haşlanır veya pişirilir? Şeker pancarı tatlısı sözü internette uydurulumuş bir tanım. Maalesef bu tanımı (teknik zorunluluktan) tarifimin başlığında kullandım. Aslında tarifimin içeriği, şeker pancarının haşlanması ile ilgilidir. Şeker pancarı tencerede ve düdüklü tencerede haşlanabilir. Ya da, fırın içinde pişirilebilir. Pancar çok geç pişen bitki olduğundan, en güzeli pancarı haşlamak için düdüklü kullanmaktır. İşini iyi yapan düdüklü tencere 1 saatte pancarı haşlar. Tarifimi haşlanmış şeker pancarını sevenler için hazırladım, afiyet olsun.

Şeker pancarı düdüklü tencerede, orta ateşte bütün olarak 1 saatte haşlanır. En güzel şeker pancarı tandırda köz içine gömülerek pişirilir. Közde pişen pancar karamelize olur ve yenmesine doyulamaz.

Ön Hazırlık:
Şeker pancarı, bol su içinde üzerindeki topraklar gidinceye kadar yıkanacak.

Şeker Pancarışeker pancarı

Şeker Pancarı Pişmişşeker pancarı tatlısı 1

Maharetini göster:
Düdüklü tencereye şeker pancarı ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak. Ardından düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklü tencerenizin kullanım ve pişirme özelliğine göre, pancar yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Ardından haşlanan pancarlar düdüklü tencereden alınacak, soğutulacak ve dilimlenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com