Kategoriler
Sos Tarifleri

acı biber sosu

acı biber sosu
Acı Biber Sosu Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Közlenmiş Temizlenmiş Kırmızı (kapya) Biber
200 ml. Kaynar Su (1 su bardağı)
20 gr. Kurutulmuş Acı Biber (sapları kesilmiş)
1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
1 Yemek Kaşığı Sirke
2 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Acı biber sosu; tüm deniz ürünleri, et yemekleri, balık yemekleri, tavuk yemekleri ve her çeşit kızartmalarda kullanabileceğiniz ev yapımı acı sos tarifimi kendim ve sizler için hazırladım, gönül rahatlığı ile kulanabilirsiniz. Acı sos’u her çeşit yemeklerde doğrudan, ya da farklı sosların hazırlanmasında kullanmanız mümkün. Verdiğim malzemelerle 450 gr. civarında acı biber sosu yapılır. Malzemelerin katlarını alarak, istediğiniz miktarda acı sosunuzu yapabilirsiniz. Acı sos, orta acılı olarak hazırlanmıştır. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kurutulmuş acı biberler bir kaseye konulacak. Üzerine 1 Su bardağı (200 ml.) kaynar su ilave edilecek ve yumuşaması beklenecek.

Kurutulmuş Acı Biber

acı biber

Kuru Acı Biber Yumuşatılıyor

acı sos biberi

Közlenmiş Kırmızı Biber

közlenmiş kapya biberi

Biberler Mutfak Robotunda

rondoda biber

Acı biber Sosu Kullanıma Hazır

acı sos

Acı Biber Sosu Süzgeçten Geçmiş Kullanıma Hazır

acı biber sos

Maharetini Göster:
Mutfak robotuna közlenmiş, kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış kırmızı biber konulacak. Üzerin kasede bekleyen kuru acı biberler suyu ile birlikte ilave edilecek. Ardından 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş toz şeker, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi, iki tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz ilave edilecek. Peşinden robotun kapağı kapatılacak ve yüksek hızda sürkli çalıştırılarak malzemeler çekilecek. Ardından acı sos, züzgeçten geçirilecek ve süzülmüş acı sos kavanoza konulacak. Kavanoz kapağı kapatılacak ve buzdolabına kaldırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com