Kategoriler
Sebze Yemekleri

dana etli kereviz yemeği

dana etli kereviz yemeği
Düdüklüde Dana Etli Kereviz Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Kuşbaşı Dana Döş Eti (orta yağlı)
3 Adet Kereviz (650 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (50 gr.)
1 Adet Patates (150 gr.)
1 Adet Havuç (100 gr.)
2 Adet Kuru Soğan (150 gr)
2 İri Diş Sarımsak (15 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml. et haşlamak için)
1 Çay Bardağı Kaynar Su (100 ml. yemek için)
Bir Tutam Maydanoz
1/2 Limon Suyu

Ön Söz:
Dana etli kereviz yemeğini lastik contalı, klasik düdüklü tencerede yaptım. Önce eti düdüklü tencerede yağ içinde kavurdum ve 1 su bardağı su ilave ederek orta ateşte 20 dakika süre ile haşladım. Yemeğin malzemelerini düdüklü tencereye çiğden koydum ve 10 dakika süre ile en düşük ısı da pişirdim. Sonuçta; mükemmel seviyede lezzetli denebilecek, dana etli kereviz yemeğimi yapmış oldum. Tarifimi denerseniz, memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Düdüklü tencerede dana eti orta ateşte haşlanacak. Peşinden kereviz yemeği malzemeleri ilave edilecek ve en düşük ocak ısısında pişirilecek.

Ön Hazırlık:
Kereviz, patates soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Soğan elma dilimi doğranacak. Havuç soyulacak, halka doğranacak. Sarımsak soyulacak ve yemeklik doğranacak. Maydanoz kıyılıcak ve kaynar su hazır edilecek.

kerevizkereviz

dana etli kereviz yemeği malzemesikerviz yemeği malzemesi

düdüklüde dana eti haşlanmışdüdüklüde et

çiğden bütün malzemeler su ve tuz ilave edilmişdüdüklüde kereviz

dana etli kereviz yemeği pişmiş servise hazırdüdüklüde etli kereviz

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve orta ateşe 20 dakika haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü tencere açılacak, 1 tatlı kaşığı un ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden doğranmış kereviz, havuç, patates, soğan, sarımsak, limon suyu, 1 çay bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından düdüklünün kapağı kapatılacak ve ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 10 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi üzerine kıyılmış maydanozu serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com