Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

şeker otlu peynir tatlısı

seker otlu peynir tatlisi 1
Şeker otlu peynir tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeleri:
6 Adet Peynir Tatlısı (Mustafa Kemal Paşa)
4 gr. Şeker Otu (kurutulmuş stevia yaprağı)
300 ml. Kaynamış Su
Çay Süzgeçi
Çay Demliği
Çaydanlık

Ön Söz:
Diyet yapanlar, düşük karbonhidratlı veya sağlıklı beslenenler için (şeker yerine) şeker otu kullanılarak peynir tatlısı tarifimiz tamda size göre hazırlanmıştır. Tarifdeki malzeme miktarlarıyle oynayarak damak tadınıza uyan şekersiz peynir tatlısını kolaylıkla yapabilirsiniz. Biz altı adet peynir tatlısı kullandık ve diyetimize uygun (ikişerli) üç porsiyon peynir tatlısı hazırladık. Sonucun mükemmeliği tartışılmaz. Şeker otu, şekerin yerini tutmasada tatlıya ihtiyaç duyan diyetteki insanların şeker açlığını giderebilir. Sağlık sorunları olanlar, şeker otunu kullanmdan önce mutlaka doktora danışmalıdır.  Afiyet olsun.

Şeker Otunun Hazırlanması:
Çay demliği içine 4 gr. kuru şeker otu yaprağı konulacak ve kaynayan çaydanlık üzerine demlik oturtulacak. Demlik ısındıktan sonra, demlik içine 300 ml. ölçüsünde çaydanlıktan su ilave edilecek ve kapağı kapatılacak. Demlik çaydanlık üzerinde en az 20 dakika demlenecek ve ocak söndürülecek.

kurutulmuş şeker otu
seker otu
şeker otlu peynir tatlısı servise hazır
seker otlu peynir tatlisi 2

Maharetini Göster:
Tencereye peynir tatlısı dizilecek. Tatlıların üzerine demlikteki şeker otu şerbetinin tamamı çay süzgeçi ile süzülerek ilave edilecek. Tencere yüksek ısıda bir kez kaynatılacak ve kapağı kaptılacak. Peşinden ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak ve saate bakılacak. Kısık ateşte peynir tatlı 10 dakika pişirilecek, ocaktan alınacak ve soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com