Kategoriler
Köfte Tarifleri Patatesli Yemek Tarifleri

sebzeli sulu köfte

sebzeli sulu köfte
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Bezelye (konserve)
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
3 Su bardağı Kaynar Su

Köfte Malzemesi:
200 gr. Dana Kıyması
1 Adet Küçük Boy Soğan
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Fiske Karabiber
1 Fiske Pul Biber
1 Fiske Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Soğan’ın orta boy olanı yemeklik doğranacak. Küçük boy soğan, köfte harcına rendelenecek. Domates rendelenecek. Patates orta boy küp doğranacak. Havuç, küp veya halka doğranacak. Maydanoz kıyılacak. Bezelye yıkanacak ve süzülecek. Pirinç ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Çiğ iç bezelye veya dondurulmuş çiğ bezelye kullanmak isterseniz, bezelye bol su içinde 15 dakika haşlandıktan sonra, patates ve havuçlarla birlikte tencereye ilave edilecek. Bu yemeğin pişme süresi sebzelerin ve köftenin iriliğine göre 30 ila 45 dakika arasında değişkenlik gösterir.

Köfte’nin Hazırlanması:
Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, kimyon, tuz konulacak ve yoğurulacak. Ardından köfteden parçalar koparılacak ve misket iriliğinde köfte yapılacak. Yapılan köfteler yağlı kağıt üzerine konulacak.

Maharetini göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, domates salçası, rendelenmiş domates, patates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 3 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra köfteler ilave edilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Tencere tekrar kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 40 dakika bitiminde tencereye konserve bezelye ilave edilecek ve yemek 5 dakika daha pişirileck. Toplam 45 dakika bitiminde sebzeli sulu köfte yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com