Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

düdüklüde taze bakla kaç dakikada pişer

zeytinyağlı taze bakla
Düdüklüde Taze Bakla Kaç Dakikada Pişer?
Malzemeleri:
700 gr. Taze Bakla
1 Adet Kuru Soğan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Un
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Çay Bardağı Kaynar Su
1 Tutam Dereotu

Ön Söz:
klasik düdüklü tencerede taze bakla (istenilen kıvama göre) en düşük ısı ayarında 25 ila 30 dakika arasında pişer. Bakla miktarı 1 kilo olmuş, 500 gr. olmuş fark etmez. Fark eden şey ise, yemekte kullanılacak yağ miktarıdır. Her 100 gr. bakla için, 1 yemek kaşığı yağ kullanmak yeterlidir. Bu yemekte 700 gr. net ayıklanmış bakla için (diyet adına) 6 yemek kaşığı yağ kullandım. Siz dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yemek yapmak ezber işidir. Çok az insan, orijinal yemeğin yapım yöntemini değiştirebilir. Öncesinde baklanın kararmaması için, unlu su içinde bekletirdim. Fark ettim ki, un’un baklanın kararmamasına bir etkisi yok. Baklanın kararmaması için musluk suyu içinde bekletilmesi yeterlidir. Un ise, yemek suyunun kıvamı için gereklidir.

Ön Hazırlık:
Taze bakla ayıklanacak, yıkanacak ve uygun irilikte doğranacak. Ardından soğuk su içinde bekletilecek. Soğan yemeklik doğranacak. Dereotu kıyılacak ve kaynar su hazır edilecek.

taze bakla

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından bakla ilave edilecek ve karıştırılacak. Üzerine 1.5 çay bardağı kaynar su, toz şeker, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden düdüklünün kapağı kapatılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklüden buhar çıkmaya başladıktan sonra; düdüklünün modeline göre, pişirme pimi indirilecek veya eksoz ağırlığı takılacak. Ardından ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi üzerine dereotu serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com