Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde taze bezelye yemeği

düdüklüde taze bezelye yemeği
Düdüklüde Taze Bezelye Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
500 gr. Taze İç Bezelye
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 İri Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kullandığım düdüklü tencere (eski model contalı) Kayseri yapımı, Termo marka alüminyum düdüklü tencere. Yüksek basınç altında çalışır, yemekleri hızlı pişirir, gerektiği süreyi verdiğinde dana kemiğini eritir. Anlayın nasıl bir düdüklü tencereye sahip olduğumu. Düdüklüde patatesli, havuçlu, bezelye yemeğini ocağın en büyük gözünde ve orta ısı ayarında 5 dakikada pişirdim.

Ön Hazırlık:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Patates, havuç soyulacak ve küp doğranacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

taze iç bezelyeiç bezelye

düdüklüde taze bezelye yemeği servise hazırdüdüklüde taze bezelye yemeği 1

Maharetini Göster:
Düdüklü tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan sarımsak ve salça ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından havuç, patates, iç bezelye, 2 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı normal ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 5 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com