Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Pirinç Pilavı Tarifleri

sebzeli pirinç pilavı

sebzeli pirinç pilavı
Havuçlu Bezelyeli sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Enginar (orta boy)
1 Çay Bardağı Havuç
1 Çay Bardağı Taze Bezelye
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Yenilesi bir pilav, sebzeli pirinç pilavı deneyin.  Enginarları buharda pişirme sepeti ile haşlarsanız, tencere içinde en düşük ısıda 30 dakika yeterlidir. Taze bezelye ise, renk ve diriliğinin kaybolmaması için tencere içinde, en düşük ısıda 15 dakika  haşlayabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Enginar üçgen dilim doğranacak ve yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Bezelye yumuşayıncaya kadar haşlanacak, süzülecek ve soğuk su ile soğutulacak. 1 çay bardağı dolusu (bezelye iriliğinde doğranmış) havuç doğrudan yemek içinde kullanılacak. Kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster :
Tencere’ye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine pirinç ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Üzerine havuç, bezelye, enginar, 1.5 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 14 dakika  bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılmadan, pilav 15 dakika süre ile dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav alt üst edilerek karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com