Kategoriler
Patatesli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kırmızı patates yemeği

kırmızı patates yemeği 1
Etsiz Kırmızı Patates Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Kırmızı Patates
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
100 gr. Rendelenmiş Domates
2 Adet Sivri Biber
1 İri Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)

Ön Söz:
Kırmızı patates yemeği, talı olmayan kırmızı patates kullanılarak yapılmıştır. Kırmızı patates normal patateslere göre, sert ve suludur. 500 gr. patates için 2 su bardağı dolusu su yeterlidir. Kırmızı patates yemeği (su konusunu ayrı tutarsak) diğer patates çeşitleri gibi pişer. Kırmızı patates yemeği yapımında rendelenmiş ve dondurulmuş domates kullandım. Kırmızı patates yeni yeni piyasaya çıkmaya başladı, rastlarsanız alın ve deneyin. Afiyet olsun.

İki su bardağı su 200 ml. lik su bardağı ile ölçüldü. 200 ml. (mililitre) su, 200 gr. ağırlığındadır. Yemeğe su ilave ederken bu ayrıntıyı kaçırmayın.

Ön Hazırlık:
Kırmızı patates soyulacak ve orta boy kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak yemeklik, sivri biber halka doğranacak. İki su bardağı dolusu kaynar su hazır edilecek.

Kırmızı Patateskırmızı patates 1

Soyulmuş Kırmızı Patatessoyulmuş kırmızı patates

Etsiz Kırmızı Patates Yemeğisade kırmızı patates yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye 6 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, domates salçası, sivri biber, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden doğranmış kırmızı patates, 2 su baradağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırlacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 35 dakika bitiminde yemeğiniz sevise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com