Kategoriler
Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

sebzeli patlıcan kavurması

sebzeli patlıcan kavurması
Sebzeli Patlıcan Kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Bostan Patlıcan
200 gr. Kültür Mantarı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
200 gr. Domates
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Köy Biberi
1 Adet Kapya Biberi
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Sebzeli patlıcan kavurmasını verdiğim malzemelerle kısık ateşte, 30 dakikada susuz pişirdim. Patlıcan yemekleri arasında patlıcan kavurması hatrı sayılır yemeklerden bir tanesidir. Yapımı gayet kolay ve lezzeti mükemmeldir. Ekmek yemesini seviyorsanız eğer, bu yemeği sıcak ve soğuk servis edebilirsinbiz. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Patlıcan pijamalı (alacalı) soyulacak ve orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Doğranan patlıcan 1 tatlı kaşığı tuzlu su içinde 30 dakika bekletilecek ve tencereye ilave edilirken suyu sıkılacak. Mantar kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak, köy biberi, kapya biberi yemeklik doğrancak. Domates rendelenecek.

patlıcan kavurması

Maharetini Göster :
Tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, kapya biber, rendelenmiş domates, mantar, suyu sıkılmış patlıcan ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden karabiber, pul biber, kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde, sebzeli patlıcan kavurması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com