Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Mantarlı Yemek Tarifi Sebze Yemekleri

mantarlı patlıcan yemeği

mantarlı patlıcan yemeği
Tencerede Etli Mantarlı Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
500 gr. Patlıcan
200 gr. Kültür Mantarı
250 gr. Kuşbaşı Dana Eti
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
200 gr. Domates
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Sivri Biber
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2.5 Su Bardağı Kaynar Su (500 ml.)

Ön Söz:
Mantarlı patlıcan yemeği yapımında kültür mantarı, top patlıcan ve yağsız kuşbaşı dana eti kullandım. Önce eti düdüklüde 2 yemek kaşığı zeytinyağı içinde kavurdum. Üzerine 2.5 su bardağı kaynar su ilave ettim ve orta ateşte eti 20 dakika haşladım. Haşladığım etten 1.5 su bardağı et suyu çıktı. Bu suyu etle birlikte yemekte kullandım. Fazladan yemeğe su ilave etmedim. 5 yemek kaşığı zeytinyağının 2 yemek kaşığını, eti kavururken kullandım. 3 yemek kaşığını ise, yemeği yaparken kullandım. Sonuç olarak, damaklara layık yemeğimi yapmış oldum. Tarifimi denerseniz, memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Doğranan patlıcan tuzlu su içinde 30 dakika dinlendirilecek ve tencereye ilave edilirken suyu sıkılacak. Mantar kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak, sivri biber yemeklik doğrancak. Domates rendelenecek ve kaynar su hazır edilecek.

Etin Haşlanması:
Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kuşbaşı et konulacak ve orta ateşte rengi dönünceye kadar kavrulacak. Peşinden 2.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başlayınca düdüğü indirilecek ya da ağırlığı takılacak. İlk düdük sesinden sonra saate bakılacak. Orta ateşte et, 20 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak.

etli mantarlı patlıcan

Maharetini Göster :
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, 1 çay kaşığı domates salçası, rendelenmiş domates, mantar, suyu sıkılmış patlıcan ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından haşlanmış et, suyu ile birlikte tencereye ilave edilecek. Peşinden karabiber, pul biber, kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde, mantarlı patlıcan yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com