Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri

sebzeli kebap

sebzeli kebap
Tencerede Dana Etli Sebzeli Kebap Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Dana Kuşbaşı Et
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet İri Soğan
2 Adet Patlıcan
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Orta Boy Domates
4 Diş Sarımsak
1 Adet Al Biber
1 Adet Sivri Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sebzeli kebap, mevsimsel sebzelerin her çeşiti kullanılarak yapılabilir. Et ve sebze seçimi damak zevkinize kalmış. Elinizde bulunan bütün sebzeleri, bu yemekte değerlendirebilirsiniz. Yemekte kullanılacak yağ miktarı, etin üzerindeki yağ miktarı göz önüne alınarak ayarlanır. Sebzeli kebap tencerede, fırında ve güveç kaplarında pişirilebilir. Ağız tadıyle sebzeli kebap yapmak ve tatmak istiyorsanız, tarifim ihtiyacınıza cevap verir. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Patlıcan pijamalı şekilde soyulacak, kuşbaşı doğranacak ve tuzlu su içerisinde bekletilecek. Soğan, sarımsak, domates, patates soyulacak ve yemeklik doğranacak. Sivri biber, al biber’in çekirdekleri çıkarılacak ve yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

sebzeli kebap 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve etin saldığı su buhar olup uçuncaya kadar, orta ısıda kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sarımsak, biber, salça, domates, patlıcan, patates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 1 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, kekik, tuz ilave edilecek ve yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. 50 dakika bitiminde sebzeli kebap yemeği servise hazır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com