Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Yöresel Yemek Tarifleri

keşkek tarifi

keşkek
Kuzu Etli Keşkek Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
3 Parça Kuzu Gerdanı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Bardağı Aşurelik Buğday
4 Su Bardağı Su

Ön Söz:
Tarif çeşitliliği en bol olan ve her yöre de kendine özgü malzemeler kullanılarak hazırlanan keşkek kebabı tam anlamıyle her yörenin kendi yemeğidir. Ortak özelliği ise, keşkek hazırlamakta kullanılan ana malzemelerdir. Et, yarma ve tereyağı dışında her bölgemiz, keşkek yemeğine farklı malzeme katarak, aroma ve lezzetini artırmıştır. Nohut, fasulye, tavuk ve hindi eti, soğan, çeşitli baharatlar ve salça gibi farklı malzemeleri insanlarımız keşkek için denemişlerdir. Bu nedenle, her yörenin keşkek yemeği için farklı bir malzeme çeşiti vardır. Sonuçta, atalarımızın icadı olan keşkek kebabını onların yöntemiyle yapmamız imkansız.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Aşurelik buğday burdan tarifime uygun olarak hazırlanacak.

Gerdanın Haşlanması:
Tencereye kuzu gerdanı parçaları konulacak. Üzerine 6 su bardağı soğuk su ilave edilecek ve yüksek ısıda kaynatılacak. Ardından, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencerenin kapağı kapatılacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Gerdan parçaları 90 dakika haşlanacak ve ocak söndürülecek. Et soğuduktan sonra et kemiklerinden ayrılacak.

Kuzu Gerdanıkuzu gerdanı

Gerdan haşlanmışhaşlanmış kuzu gerdanı

Aşurelik buğday haşlanmışhaşlanmış aşurelik buğday

Keşkek yemeği 20 dakika süre ile pişmişkeşkek yemeği pişmiş

Blendırdan geçirilirkenblenderdan geçirilmiş

Tereyağı eritilmişeritilmiş tereyağı

Maharetini Göster:
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından haşlanmış gerdan, 1 su bardağı gerdanın haşlama suyu, haşlanmış buğday, pul biber, tuz  ilave edilecek ve karıştırılacak.  Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tencere ara sıra karıştırılacak ve 20 dakika boyunca tencere kaynatılacak. Süre bitiminde ocak söndürülecek. Keşkek blendırdan geçirilecek. Tereyağı eritilecek yemeğin servisi sırasında üzerine gezdirilecek. Sonrası malum.

Not:
Bu tarifin uygulamasında yarma yerine aşurelik buğday kullanılmıştır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com