Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

sebzeli kaburga yemeği

sebzeli kaburga
Düdüklü Tencerede Sebzeli Kaburga Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Parça Dana Kaburgası
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Adet Küçük Boy Kuru Soğan
2 Adet Patates
1 Adet İri Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tutam Maydanoz

Terbiye Malzemesi:
1 Tatlı Kaşığı Un
5 Yemek Kaşığı Soğuk Su
2 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Ön Söz:
Sebzeli dana kaburga yemeği tencerede ve fırında yapılabilir. Tarifimi düdüklü tencere kullanarak yaptım. Önce kaburga parçalarını mühürledim ve ardından haşladım. Kaburgayı haşladıktan sonra düdüklüye sebzeleri ilave ettim ve pişirdim. En son düdüklüye hazırladığım terbiyeyi, bahartları, tuzu ilave ettim. Düdüklü tencerede yemeği açık olarak 5 dakika pişirdikten sonra, ocaktan aldım. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Soğanı bütün kullanabileceğiniz gibi, iri bir soğanı eşit parçalara bölerekte kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak, bir kaç yerinden kürdanla boydan boya delinecek ve bütün bırakılacak. Patates soyulacak ve aynı irilikte parçalara bölünecek. Havuç soyulacak ve 4-5 mm. kalınlıkta halka doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Terbiyenin Hazırlanması:
Kaseye 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 5 yemek kaşığı soğuk su konulacak ve çırpılacak.

dana kaburga

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Peşinden dana kaburgası ilave edilecek ve orta ateşin bir tık üzerinde rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ardından, üzerine 4 su bardağı kaynar su konulacak ve kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 35 dakika süre ile et haşlanacak. Süre bitiminde (tencere açılacak) düdüklü tencereye soğan, patates, havuç ilave edilecek ve 5 dakika pişirilecek. Süre bitiminde düdüklü açılacak; terbiye, baharatlar ve tuz ilave edilecek. Düdüklü açık olarak 5 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com