Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

brokoliyi birde böyle deneyin

brokoli yemeği
Tencerede Brokoliyi birde böyle deneyin, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
300 gr. Brokoli
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Adet Havuç
1 Adet Kırmızı Kapya Biberi
1 Adet Yeşil Köy Biberi
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Bu tarifle yapılan brokoli yemeği fazlasıyle lezzetli. Tarifime uyarsanız, ağız tadında brokoli yemeğini yapar, yer ve memnun kalırsınız. Yemekte dondurucudan çıkardığım bir kepçe (100 gr.) dolusu rendelenmiş domates kullandım. Brokoliyi uygun irilikte parçalara ayırdım. Sapını ve üzerinde bulunan yapraklarını tencereye ilave ettim, afiyet olsun.

Brokoli yemeğini 1.5 su bardağı (300 ml.) kaynar su kullanarak, en düşük ısıda 35 dakikada pişirdim.

Ön Hazırlık:
Brokoli çiçekleri gövde kısmından ayrılacak, iri çiçekler ortasından uzunlamasına ikiye bölünecek. Brokolinin yumuşak olan sap kısmı, kuşbaşı doğranacak. Soğan piyaz, sarımsak yemeklik doğranacak. Domates ve havuç rendelenecek. Kapya ve köy biberi uygun irilikte şerit doğaranacak. 1.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

brokoli

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapya ve köy biberi, havuç, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine brokoli, karabiber, pul biber, kimyon, toz şeker, tuz, 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başlayınca kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konuma getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 35 dakika bitiminde brokoli yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com