Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler Evde Nasıl Yapılır

sebzeli greçka pilavı

grecka 1
Sebzeli greçka pilavı tarifi, Nasıl yapılır?
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Greçka
60 gr. Tereyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Küçük Boy Kapya Biber
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates (150 gr.)
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sebzeli greçka pilavını dilediğiniz sebzeleri kullanarak hazırlayabilirsiniz. Biz greçka pilavında kapya biber, sivri biber, domates ve soğan kullandık. Her su bardağı gereçka ölçüsüne iki su bardağı su kullanarak pilavı 20 dakikada pişirdik. Pilavı pişirdikten sonra tencereyi 20 dakika dinlenmeye aldıktan sonra servisini yaptık. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deriz.

Ön Hazırlık:
Greçka taneleri ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Kapya biber küp, sivri biber halka, soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

grecka 2

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve düşük ısıda eritilecek. Üzerine sıra ile soğan, kapya biber, sivri biber, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından greçka, 4 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, tuz ilave dilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Ardından saate bakılacak ve not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde greçka pilavınız hazır. Pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com