Kategoriler
Sebze Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

sebzeli enginar yemeği

sebzeli enginar yemegi 1
Düdüklü tencerede zeytinyağlı sebzeli enginar yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
4 Adet Temizlenmiş Enginar
200 gr. Taze İç Bezelye
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Kıyılmış Maydanoz (yemeğin üzerine)
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)

Ön Söz:
Havuç, patates, bezelye kullanarak klasik düdüklü tencerede kısık ateşte zeytinyağlı sebzeli enginar yemğeni 25 dakikada pişirdik. Yemeği lokum yumuşaklığında pişirmek isterseniz enginar pişirme süresini 30 dakikaya çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Enginarın her biri 4 eşit parçaya bölünecek. Soğan yemeklik doğranacak. Havuç patates soyulacak ve uygun irilikte yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

sebzeli enginar yemegi 2

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, buğday unu ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından havuç, enginar, patates, iç bezelye, 1 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz soğutulduktan sonra servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com