Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri

nohutlu bulgur pilavı

nohutlu bulgur pilavi 1
Nohutlu bulgur pilavı tarifi, tencerede nasıl yapılır?
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
50 gr. Tereyağı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (50 ml.)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Domates (200 gr.)
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Orta Acılı Pul Biber
4 Su Bardağı Kaynar Su (800 ml.)
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Nohutlu bulgur pilavını (durum buğdayından üretilen) saban marka BİM marketten aldığımız pilavlık bulgur ile yaptık. Bir su bardağı kuru nohutu düdüklü tencerede haşladıktan sonra pilav yapımında kullandık. Nohutu haşladıktan sonra 2.5 su bardağı dolusu nohut çıktı ve tamamını tencereye ekledik. Nohutlu bulgur pilav tarifimizi denerseneiz, memnun kalacağınızı ümit ederiz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

Nohutun Haşlanması:
1 Su bardağı kuru nohut akşamdan bol su içinde ıslatılacak. Sabah suyu süzülecek ve 3 su bardağı su ile düdüklü tencerede, kısık ateşte 15 dakika haşlanacak. Haşlanan nohut süzülecek ve bir kap içinde bekletilecek.

nohutlu bulgur pilavi 2

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulacak orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, bulgur, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve domatesin suyu çekilinceye kadar kavrulacak. Peşinden haşlanmış nohutun tamamı, 4 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1.5 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve malzemeler karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere 1-2 dakika fokurdatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve pilav 40 dakika pişirilecek. Süre bitiminde ocak kapatılacak ve tencere en az 20 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com