Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

güveçte taze barbunya yemeği

güveçte taze barbunya yemeği 1
Toprak Güveçte Taze Barbunya Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Kabuklu Taze Barbunya Fasulyesi
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
4.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Maydanoz
Limon

Ön Söz:
1 Kg. kabuklu taze barbunya fasulyesinin içleri ayrıldıktan sonra, yaklaşık 600 gr. iç barbunya fasulyesi çıkar. Barbunya fasulyesi taze ve kurutulmuş olarak tencerede ve çömlekte yemeği yapılır. Taze barbunya fasulyesi kabuklarından ayrılarak istenirse difrizde saklanabilir.

Barbunya fasulyesinin dondurulması gayet kolay. Ailenin ihtiyacı kadar iç barbunya fasulyesi, hiçbir işlem yapılmadan buzdolabı torbasına konur ve dondurucuya kaldırılır.

Ön Hazırlık:
Barbunya fasulyesi kabuklarından ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek. Ardından bol su içinde tencere kapağı açık olarak 25 dakika normal (orta) ısıda haşlanacak. Haşlanan fasulye süzülecek, çıkan kara su kullanılmayacak. Havuç ve patates küp doğranacak. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

güveçte taze barbunya yemeği

Maharetini Göster:
Toprak güveç içine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, havuç, patates, salça ilave edilecek normal (orta) ısıda kavrulacak. Peşinden barbunya fasulyesi, 4.5 su bardağı kaynar su, toz şeker ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Güveç kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Yemeğin tuzunu şimdi karar hale getirebilir ve maydanozunu ilave edebilirsiniz. Yemeğin servisi sırasında limon suyunu sanırım kullanırsınız. Sonrası malum.

Not:
Toprak güveç kabınızın kapağı yok ise, üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz. Güveç kabınızı ocak üzerine alıp içerisine yağ koyduktan sonra, ısınıncaya kadar ocağınızı düşük ısıda kullanın. Güveç ısındıktan sonra ısınızı yükseltebilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com