Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

kaburgalı nohut yemeği

kaburgalı nohut yemeği
Düdüklü Tencerede Kaburgalı Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Nohut
500 gr. Kemikli Dana Kaburgası
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
5.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Düdüklüde kaburgalı nohut yemeğini iki paraça kemikli dana kaburgasından yaptım. Yemekte 200 ml. lik bardakla ölçtüğüm, 2 su bardağı dolusu koçbaşı nohut kullandım. Nohutu akşamdan 1 tatlı kaşığı tuzlu soğuk su içinde ısladım. Tencerede nohut 12 saat ıslandıktan sonra, suyunu değiştirmeden bir taşım kaynattım ve üzerinde biriken köpüğü aldım. Peşinden süzdüm ve kaynatma suyunu attım. Nohutu ıslattıktan sonra,  her zaman sabah suyunu değiştirip haşlardım. Bu kez deneme amaçlı, nohutu ıslama suyu ile birlikte bir taşım kaynattım, köpüğünü aldım. Fazlasıyle köpük çıktı ve bu yöntemin doğru olduğuna karar verdim. Yaptığım nohut yemeğinin tadında hiç bir değişiklik görmedim, bu yöntemimi tavsiye ederim.

Nohut ve su miktarını her zaman olduğu gibi, 200 ml. lik su bardağı ile ölçtüm. Yemeği Termo marka, lastik contalı düdüklü tencere ile yaptım.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Dana kaburga yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Nohutun ıslatılması ve gazının alınması:
Nohut akşamdan bol su içinde en az 8 saat ıslatılacak. Sabah suyu değiştirilecek. Ocak üzerinde, tencere kapalı olarak bir taşım kaynatılacak ve üzerinde biriken köpüğü alınacak. Ardından süzülecek ve kapaklı bir kap içine konulacak.

dana kaburgası kavrulmuş
dana kaburgası

kaburgalı nohut yemeği servise hazır
kaburgalı nohut

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine kaburga parçaları konulacak ve alt üst edilerek pembeleşinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden nohut, 5.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklü tencerenin kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra, ocak ısısı (normal ısı veya orta ateş) orta ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika süre ile nohut pişirilecek. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com