Kategoriler
Çorba Tarifleri

sarımsaklı mantar çorbası

sarımsaklı mantar çorbası
Sarımsaklı Mantar Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Kültür Mantarı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta
2 Diş Sarımsak
5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Dereotu
1/2 Limon Suyu

Ön Söz:
Haddinden fazla lezzetli mantar çorbası her çeşit yenilebilir mantar kullanılarak bu tarifle yapılır. Zeytinyağı yerine tereyağı kullandığınız takdirde çorbanızı tadından içemezsiniz, ona göre. Dereotu yerine maydanoz kullanabilirsiniz, ya da hiç kullanmazsınız, seçimi size kalmış. Sarımsak yemesini seviyorsanız eğer, mutlaka çorbanızda kullanın derim.

Ön Hazırlık:
Mantar yıkanacak, süzülecek ve uygun irilikte doğranacak. Ardından üzerine 1/2 limon suyu serpilecek ve karıştırılacak. Dereotu ince kıyılacak ve sarımsak ezilecek. 5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Terbiyesinin Hazırlanması:
Kase içine yumurta ve un konulacak. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edilecek ve çırpılacak.

Kültür Mantarımantar kültür

sarımsaklı mantar çorbası servise hazırsarımsaklı mantar çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine mantar ilave edilecek ve normal ısıda kavrulacak. Ardından 5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve tencere aralıklı kapatılacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tencere 25 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde çorbanın suyundan 1 kepçe alınacak, terbiye’ye ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından terbiye ve ezilmiş sarımsak çorbaya ilave edilecek. Tencere 5 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Tencereye tuz, karabiber, dereotu ilave ettikten sonra çorbanız servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com