Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi

hindi yüreği nasıl pişirilir

hindi yüreği sote
Hindi Yüreği Nasıl Pişirilir, tarifi.
Malzemeleri:
500 gr. Hindi Yüreği
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Domates (200 gr.)
2 Adet Sivri Biber
1 Çay Kaşığı Kararbiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Hindi yüreği nasıl pişirlir? Hindi yüreği kaslı olduğundan sert ve bolca suludur. Hindi yüreğinin ızgarası ve tencerede yemeği yapılır. Hindi yüreği haşlanır veya sade ya da sebzeli kavrulur. Hindi yüreği ısıyı görünce üzerindeki suyu bırakır ve sertleşir. Bu sebeple yumuşacık hindi yüreği yemek isterseniz; önce, yüreği kendi suyu ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeniz gerekir. Suyunu çeken yürek pişmiş olacağından kavurma işlemine geçilebilir. Tarifim de tam bu dediklerimi yerine getirir. Deneyin, aldanmış olmazsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik, sivri biber halka doğranacak. Domates rendelenecek. Hindi yüreğinin üzerindeki fazlalık yağ ve damarlar temizlenecek. Ardından uzunlamasına ikiye bölünecek ve her bölünen parça tekrar ikiye bölünecek. Peşinden kuşbaşı doğranmış hindi yüreği bol su ile yıkanacak ve süzülecek.

hindi yüreği kavurması

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine hindi yüreği ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Hindi suyunu salıp tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencere hindi yüreği suyunu çekinceye kadar; yaklaşık 45 dakika boyunca kaynatılacak. Süre bitiminde tencereye sıra ile soğan, sivri biber, domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Yaklaşık 10 dakika bitiminde hindi yüreği kavurması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com