Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

sarımsaklı kuzu budu

sarımsaklı kuzu budu
Tencerede Soğanlı Sarımsaklı Kuzu Budu Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Parça Kuzu Budu
3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
3 Baş Sarımsak
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kuzu budu kullanılarak çeşitli tencere ya da fırın yemekleri yapılır. Tarifim sarımsaklı, soğanlı, domates soslu kuzu budunun tencerede yapımıyle ilgilidir. Parça kuzu budunu tencerede iki aşamada pişirdim. Yağ içinde but parçalarını hafif kızartıktan sonra suyunu verdim ve en düşük ısıda 1 saat haşladım. Et haşlanırken iki kez (iyi pişmesi için) çevirdim. Ardından soğan, sarımsak, sos ve baharatını ilave ettikten sonra 30 dakika tekrar haşladım ve ocaktan aldım.

Ön Hazırlık:
Kuzu budu parçaları yıkanacak ve süzülecek. Soğan soyulacak ve bütün bırakılacak. Domates rendelenecek ve domates salçası ile karıştırılacak. Sarımsakların saçaklı kısmı kesilecek, yıkanacak ve kabukları soyulmadan bütün bırakılacak. Kaynar su hazır edilecek.

soğanlı salçalı kuzu budu

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuzu budu parçaları ilave edilecek ve her iki yüzeyi orta ısıda hafif kızartılacak. Ardından 4 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek ve tencere kaynamaya başladıktan sonra,  kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde tencere açılacak ve etler çevrilecek. Etlerin aralarına soğan, sarımsak konulacak. Tencereye rendelenmiş domatesle karıştırılmış salça, karabiber ve tuz ilave edilecek. Tencere 30 dakika tekrar kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com