Kategoriler
Çorba Tarifleri

kastamonu göce çorbası

kastamonu göce çorbası
Kastamonu Göce Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Çay Bardağı Arpa Göcesi
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Su Bardağı Yoğurt (200 gr.)
1 Çay Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
4 Su Bardağı Soğuk Su
1 tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kastamonu ilimize ait olan arpa göcesi çorbasını 4 kişilik yaptım. Çorba sevenlerin hayatlarında bir kez olsun bu çorbayı tatmalarını tavsiye ederim. Arpa göcesi bulmak zor olsa da, organik ürünler satan yerlerde ve büyük aktarlarada arpa göcesini temin edebilirsiniz. Özellikle İstanbul’un bazı ilçelerinde Kastamonu günleri tertip ediliyor ve kutlanıyor. Böylesi bir güne denk geldiğinizde, arapa göcesini bu etkinlikte bulabilirsiniz. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tereyağı köpürmeye başladığında ocağı söndürün, kuru naneyi ilave edin ve karıştırın. Bu şekilde naneyi yakmamış olursunuz.

Yoğurdun Hazırlanması:
Kaseye 1 su bardağı dolusu yoğurt, 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş un konulacak ve karıştırılacak.

Arpa Göcesi
arpa göcesi

göce çorbası servise hazır
kastamonu arpa çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye 1 çay bardağı dolusu arapa göcesi , 4 su bardağı su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Su kaynamaya başlayınca tencere kapağı aralıklı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük konuma ayarlanacak. Göce en düşük ısıda 45 dakika haşlanacak. Süre bitiminde, hazırlanan yoğurt üzerine tenceredeki göce suyundan 1-2 kepçe alınacak ve inceltilecek. Ardından inceltilen yoğurt tencereye ilave edilecek, karıştırılacak ve 5 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde çorba’nın tuz ve ekşisi karar hale getirilecek ve üzerine naneli tereyağı gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com