Kategoriler
Çorba Tarifleri

sade mercimek çorbası

sade mercimek çorbası
Düdüklü tencerede sade mercimek çorbası 10 dakikada pişer
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
6 Yemek Kaşığı Erimiş Tereyağı (60 gr.)
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su
Kullanılan Düdüklü Termo
Limon

Ön Söz:
Düdüklü tencerede tereyağlı sade kırmızı mercimek çorbası; mercimek çorbası sevenlerin, mutlaka denemesi gereken enfes çorba çeşitidir. Bu tarifle yaptığınız çorbayı içerken, mercimekte çiğlik hissetmeyeceksiniz. Hazırladığım bu çorbada un, soğan, salça kullanmadım. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kaseye kırmızı mercimek, 1 çay kaşığı tuz konulacak. Ardından üzerini iki parmak kapatacak miktarda, el yakmayacak ısıda, sıcak su ilave edilecek ve 30 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde süzgece alınacak, yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek. Limon ise, çorbanın servisi sırasında kullanılacak.

tereyağlı mercimek çorbası

Maharetini Göster:
Düdüklüye tereyağı konulacak ve orta ateşte eritilecek. Üzerine kırmızı mercimek ilave edilecek ve hafif kavrulacak. Ardından 6 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başlayınca, düdüklünün kapağı kapatılacak ve ocak orta ısıya ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün markasına göre) mandalı veya ventili indirlecek, ya da ağırlığı takılacak. Peşinden ilk düdük veya fışlama sesinden sonra, saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 10 dakika bitiminde düdüklü ocaktan alınacak ve çorbanın tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com